maanantai 19. joulukuuta 2011

Kysymys 8

Päivä 8: Millaista liikuntaa harrastat ja miten usein?

Tällä hetkellä rakkain liikuntaharrastukseni on ryhmäliikunta, erityisesti Les Mills -tunnit. Käyn erilaisissa jumpissa lähes päivittäin lepopäiviä kuitenkaan unohtamatta. Oikeastaan en nykyään treenaa muuten kuin kuntokeskuksissa. Varsinaisen kuntoilun lisäksi pyöräilen ja kävelen paljon. Aion aloittaa lenkkeilyn, kunhan flunssa on täysin parantunut. Ennen kävin juoksemassa jopa viikoittain, nyttemmin pari kertaa vuodessa.

Olen aina rakastanut liikuntaa ja harrastanut sitä paljon. Vielä pari vuotta sitten kilpailin omassa lajissani SM-tasolla ja siitä ajasta on jäänyt tapa kirjoittaa harjoituspäiväkirjaa. Se on mukava tapa seurata viikoittaisia harjoituskertoja ja -tuntemuksia. Suosittelen! Vanhoja päiväkirjoja lukemalla varmaan huomaisi aika järkyttävän muutoksen ; kilpaurheilijana harjoitusmäärä oli aikamoinen verrattuna nykyiseen. Ei siis mikään ihme, että paino on päässyt nousemaan lopetettuani tavoitteellisen urheilun... Toisaalta painoin urheiluaikana liian vähän, joten nyt yltäisin varmasti parempiin tuloksiin, kun olisi energiaa käytettäväksi tehokkaaseen harjoitteluun. En kuitenkaan halua kilpailla enää. Pidän ryhmäliikunnasta juuri siksi, koska siinä ei tarvitse verrata muihin tai kilpailla missään.

Mainittakoon vielä, että pääsin tänään pitkästä aikaa kunnon hikitunnille! Olo oli ihan hyvä flunssan jälkimainingeissa. Aivan ihana päästä taas nauttimaan tavallisesta, terveestä arkirytmistä. Sain tänään koulussakin tavallista enemmän aikaiseksi :) Poikkeuksellisen tästä maanantaista tekee myös se, etten ole syönyt tänään yhtään sokeria! Ensimmäinen herkuton päivä varmaan kuukauteen! Tuli vaan sellainen olo, että miksen voisi olla päivän ilman suklaata tai jogurttipähkinöitä. Päätin kokeilla, ja hyvin meni. En edes kaivannut herkkuja missän vaiheessa, kun koko ajan oli jotain muuta tekemistä tai ajateltavaa. Ehkäpä toistan kokeen huomenna... No, en lupaa mitään, kiellot kun tunnetusti lisäävät himoja  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti